prodius

DDOS aanval op ons netwerk 25/09/2012

Door een DDOS aanval hebben sommige sites een tijdje problemen ondervonden. Getroffen klanten hebben hiervan normaalgezien een mail ontvangen met alle details. Mocht u deze mail niet hebben ontvangen, stuur ons even een mailtje.


Problemen Belgacom/Skynet 14/10/2010

07u02: Momenteel is er een storing op het Belgacom/Skynet netwerk waardoor hun klanten slechts beperkte toegang hebben tot het internet. Hierdoor ondervinden Belgacom klanten ook problemen met de mailboxen en websites die binnen ons netwerk staan. Belgacom heeft het probleem bevestigd en werkt aan een oplossing.
Update: 10u52: Belgacom problemen lijken opgelost.


Uw domein en webhosting in gevaar door Domain Renewal Group 06/07/2009

Opnieuw kregen we van een aantal webhosting klanten de melding dat ze een brief per post hebben ontvangen in verband met de vernieuwing van hun internet domein. Dit keer komt de brief van 'Domain Renewal Group'.
De brief waarschuwt dat het domein via hen moet verlengd worden omdat anders het domein, en bijgevolg de website en email op dat domein, niet meer beschikbaar zal zijn na de vervaldatum.
In de kleine lettertjes is echter te lezen dat het gaat om de overdracht van het domein naar hen.

Het tegendeel is dus waar. Indien wordt ingegaan op deze brief zal uw domein naar hen verhuizen en zal alles op uw webhosting account bij Prodius, waaronder uw website en email, onbeschikbaar worden.

We raden dus aan om deze of vergelijkbare brieven of emails volledig te negeren. Maak er eventueel wel melding van bij ons zodat wij er van op de hoogte zijn en een idee kunnen krijgen van de omvang. Bij twijfel kan u ons ook contacteren.Goed Nieuws 02/02/2009

We hebben goed nieuws voor u!

Als trouwe klant weet u dat wij steeds op zoek zijn om u de beste service en kwaliteit te bieden. Daarom waren we achter de schermen reeds een tijdje op zoek naar een partner om als groeiend bedrijf een optimale service te kunnen blijven leveren.

Deze zoektocht was niet eenvoudig gezien de kennis en technologie die deze partner moest beheersen, en de kwaliteit die hij daarin moest bieden.

Na een lange zoektocht kwamen we in contact met het gedreven team van iTecom bvba, een technisch sterke speler in de hostingwereld met een eigen onafhankelijke netwerkinfrastructuur, en actief sinds 1999. Samen met hen bekeken we grondig alle opties. Uiteindelijk hebben we besloten onze hosting activiteiten volledig aan hen over te laten en op de achtergrond te blijven samenwerken.


Voor u als klant zal hierdoor niet zoveel veranderen.


Wat zal er veranderen?

- Het contact telefoonnummer wordt +32 (0)50 842201

- Facturen worden voortaan gestuurd door iTecom bvba. Hou bij uw betaling dus rekening met het nieuwe rekeningnummer dat u vindt op uw eerstvolgende factuur.

- Er zullen enkele technische ingrepen noodzakelijk zijn aan de infrastructuur. Over aanpassingen die van invloed zijn op uw diensten wordt u persoonlijk en ruim op voorhand op de hoogte gebracht.

- Uw agent voor de registratie van uw .be domeinen wordt voortaan iTecom bvba. Deze administratieve overplaatsing verloopt volledig automatisch, heeft geen gevolgen op de werking van uw domein, en is voor u geheel kosteloos. Bovendien blijft de inschrijvingsdatum en dus de hernieuwingsdatum onveranderd. Uiteraard blijft u eigenaar van uw eigen domein(en) en bent u vrij om uw agent te kiezen.


Wat zal er zeker niet veranderen?

- De prijzen, service en de persoonlijke aanpak die u van ons gewoon bent.

- De naam -Prodius- blijft behouden, voortaan als handelsnaam van iTecom.

- De vertrouwde website blijft u terug vinden op http://www.prodius.be

- Het eventuele control panel die u gewoon bent blijft onveranderd. Naast Plesk zal in de toekomst ook een keuze uit andere control panels mogelijk zijn.


Vragen of opmerkingen kan u blijven sturen naar het vertrouwde email adres: info@prodius.be.

Aarzel dus niet om ons te contacteren met vragen over deze overname of andere zaken. Het iTecom team staat voortaan voor u klaar met duidelijke antwoorden en oplossingen.


Waarschuwing voor domeinfraude 26/01/2009

Recent kreeg DNS BE verschillende meldingen van .be-domeinnaamhouders die een betalingsherinnering kregen van de firma NMG (Network Mediagroup) uit Londen.

Deze herinnering doet uitschijnen dat de domeinnaamhouder zijn domeinnaam ook in andere extensies (bijvoorbeeld .com/.net/.org) zou hebben besteld. De firma vraagt de domeinnaamhouder zijn zogezegde factuur alsnog te vereffenen. In werkelijkheid heeft de .be-domeinnaamhouder deze extensies nooit besteld, ze zijn ook niet geregistreerd.
(Bron: dns.be)

We raden aan om deze 'herinnering' te negeren. Indien u wel interesse hebt in de aangeboden extensies, kan u ons gerust contacteren. Wij kijken dan of die naam nog vrij is, en kunnen die dan op uw naam registreren aan onze gebruikelijke scherpe tarieven. De koppelling van extra domeinnamen aan uw bestaande webhosting is geheel gratis.


Verlofperiode 04/08/2008

Wij zijn gesloten van 25 augustus tot en met 7 september. Er is zoals altijd een wachtdienst voorzien voor dringende problemen.


Virtualisatie 01/03/2008

We waren op zoek naar mogelijkheden om onze servers beter te kunnen benutten en om de downtime bij mogelijke problemen te verminderen. Als oplossing zijn we terecht gekomen bij virtualisatie.

Om de virtualisatie te kunnen toepassen hebben we een compleet nieuwe infrastructuur geplaatst met een redundante SAN en dual quad core Intel Xeon servers. De servers hebben geen locale harddisks meer, alle data wordt enkel op de SANs bewaard. Op de servers draaien nu virtuele servers. Als er een hardware probleem is kan de virtuele server gewoon gestart worden op een andere fysieke server zodat downtime tot een minimum beperkt wordt.

Prodius heeft momentaal zijn aanbod uitgebreid met Virtual Private Servers (VPS), maar wegens de grote vraag bieden we dit momenteel enkel aan voor onze bestaande klanten. Nieuwe klanten zullen later ook worden toegelaten. Als je al klant bent bij ons en je wenst meer info over ons VPS aanbod, neem dan gerust contact op met ons.Nieuw datacenter 01/12/2007

Wegens onze sterke groei en om onze dienstverlening zoals hosting en domeinnamen verder te kunnen uitbreiden en verbeteren zijn onze servers verhuisd naar een nieuw datacenter. We hebben LCL verlaten en zitten nu in Verizon.

Enkele voordelen zijn dat we nu meer ruimte hebben, een sneller netwerk en een meer mogelijkheden om de nodige stroomvoorziening te verhogen. Om de servers beter te kunnen koelen wordt er nu gebruik gemaakt van het Minkels Cold Corridor systeem. Dit zorgt ervoor dat de aangevoerde lucht niet gemengd wordt met de opgewarmde lucht waardoor de servers beter gekoeld worden..


Planning 2007 24/02/2007

We houden jullie graag op de hoogte van de geplande vernieuwingen binnen ons netwerk:
- 2 redundante firewalls (klaar)
- migratie java hosting naar tomcat 5.5 en FreeBSD jails (klaar)
- nieuw facturatiesysteem (bezig)
- vernieuwing dns- & mailinfrastructuur met betere anti-spam eigenschappen (bezig)
- uitbreiding netwerk naar 2e locatie voor oa mail/dns en java hosting (todo)
- upgrade naar plesk 8.1 met ruby-on-rails, php4 en 5, subversion (todo)
- ...


Nieuwe firewalls 23/02/2007

We hebben 2 nieuwe firewalls in gebruik genomen. Deze staan in een redundante setup met de uplinks en distributieswitches, failover gebeurt binnen de 10 seconden. Komende weken gaan we de regelsets verder verfijnen. Op deze firewalls gaan we binnenkort ook vpn en loadbalancing gaan aanbieden.


Update statistieken 20/02/2007

De software die instaat voor de statistieken heeft een update gekregen. Awstats heeft nu versie 6.6 en we houden voortaan ook rekening met domeinen die httpdocs gebruiken voor ssl en niet-ssl verbindingen.


Prettige feesten 24/12/2006

Via deze weg wensen we jullie allemaal een prettig eindejaar. Er wordt tussen kerst en nieuwjaar bij ons gewoon doorgewerkt.


Nieuwe statistieken 25/10/2006

De hostingklanten op plesk8 beschikken sinds kort over bijkomende statistieken via awstats. Deze geven veel meer informatie over het surfgedrag van de bezoekers, genereren maandelijkse samenvattingen in pdf, enz.Verlofperiode 12/07/2006

We zijn in verlof van 17 tem 21 juli. Tijdens deze periode is er geen telefonische support, enkel via e-mail.


Strijd tegen spam opgevoerd 30/06/2006

Sinds begin deze week controleren onze mailservers de reverse DNS van de verzendende mailserver(s). Indien deze onjuist of ontbrekend is, wordt de mail pas na 15 tot 30 seconden verwerkt, waardoor spammers afhaken. Na enkele dagen zagen we al een daling van ongeveer 70%.


Meten is weten, hosting snelheden in kaart gebracht 06/06/2006

Al jaren trachten we snelle en betrouwbare hosting aan te bieden door te investeren in een goed netwerk, snelle A-merk servers, een hoog kennisniveau, ... . Sinds kort laten we onze snelheden meten door het objectieve hostingspeeds.com, deze meten de netwerk- en serversnelheid vanop 13 geografische locaties (oa. VS, UK, NL, BE, D, FR) en rangschikken deze volgens het gemiddelde (meer info). De huidige rangschikking is steeds te zien op onze website.


Kantoor gesloten op Pinkstermaandag 02/06/2006

Op maandag 5 juni is het kantoor de ganse dag gesloten.


Twee nieuwe tutorials 29/05/2006

De tutorials zijn uitgebreid met 2 nieuwe exemplaren. De eerste legt uit hoe U een mailformulier op een veilige manier op uw website plaatst. De tweede is bedoeld voor resellers die op hun site een loginformulier willen maken voor Plesk, hiermee geven ze hun eigen klanten de mogelijkheid om in te loggen zonder via onze site te moeten gaan.


Kantoor gesloten op O.H. Hemelvaart 22/05/2006

Op donderdag 25 mei is het kantoor de ganse dag gesloten. Op vrijdag 26 mei is het kantoor zoals normaal geopend.


Incrementele MySQL backups 19/05/2006

Prodius beschikt nu over incrementele MySQL backups. De methode is volledig binnenshuis ontwikkeld en geeft ons de mogelijkheid om ieder uur de databanken van onze klanten te backupen zonder dat iemand er iets van merkt. Het systeem maakt iedere 24 u een volledige backup en kijkt ieder uur na wat er gewijzigd is. Vervolgens schrijft het de queries die deze wijzigingen veroorzaakt hebben (commit, update, delete, ...) weg naar de backupserver. Omdat deze backups een minimale impact hebben op de backupserver hebben we besloten dit gratis voor alle klanten toe te passen.
Waar U vroeger bij een probleem tot 24 uur aan data kon verliezen, is dit nu gereduceerd tot maximaal 1 uur. En we kunnen nog verder gaan. Als de data bijzonder kritisch is, kunnen we zelfs tot op de query terugzetten of de query die de fout veroorzaakt heeft corrigeren voor we de data terugzetten.Prodius in de Evergemse bedrijvengids 24/04/2006

We zijn nu ook terug te vinden op de Evergemse bedrijvengids, een initiatief van het gemeentebestuur ter promotie van de lokale economie. Bezoek ons op de bedrijvengids of ga naar http://bedrijvengids.evergem.be voor een algemene indruk.


Kantoor gesloten op Feest van de Arbeid 21/04/2006

Op maandag 1 mei is het kantoor de ganse dag gesloten.


Kantoor gesloten op Paasmaandag 07/04/2006

Op maandag 17 april is het kantoor de ganse dag gesloten.


Nieuwe tutorial 06/04/2006

In navolging van een vorige nieuwspost is er een eerste nieuwe tutorial toegevoegd. De tutorial legt stap voor stap uit hoe je een externe mailserver zoals MS Small Business Server kan koppelen aan je domeinnaam.


Nieuwe server en verlaagde prijzen 05/04/2006

Afgelopen weken hebben we een nieuwe server grondig getest, vandaag is hij dan eindelijk in gebruik genomen. Op de nieuwe server is ook de nieuwste versie van het controlepaneel Plesk geïnstalleerd, ondertussen is dit versie 8 en zijn er tal van nuttige vernieuwingen. Al dit nieuws gaat ook gepaard met nieuwe pakketten en prijzen, alle bestaande klanten zullen bij hun hernieuwingsfactuur een begeleidend schrijven ontvangen met de nodige uitleg. De nieuwe pakketten en prijzen zijn vanaf vandaag ook op onze website opgenomen.


Samenwerking Etech Media 25/03/2006

Prodius en Etech Media gaan voortaan samenwerken voor het aanbieden van Drupal hosting. Drupal is een krachtig, flexibel en toegankelijk Content Management System (CMS) waarmee het updaten van een dynamische site zelfs voor leken mogelijk wordt. Prodius neemt de hosting en het programmeren van nieuwe modules op zich, Etech Media zorgt voor de vormgeving, inhoud en projectopvolging. Een eerste project is reeds gestart, het betreft de website van de internationale zeilwedstrijd Multihullcup, de website is gepland om live te gaan op 1 juni.


Lenteschoonmaak bij de tutorials 16/03/2006

Informatie is motivatie! Bij Prodius geloven we in goede handleidingen om mensen te motiveren zelf aan de slag te gaan. Maar een groot deel van de tutorials zijn aan vernieuwing toe, de komende maanden mag U op regelmatige tijdstippen vernieuwde tutorials verwachten. Op die manier hopen we te voldoen aan de tendens van doe-het-zelf klanten.


Nieuwe naam en adres 15/02/2006

Het heeft een tijdje geduurd, maar we hebben nu een nieuwe naam. De reden hiervoor moet niet ver gezocht worden, 14theWeb was nu eenmaal geen eenvoudige naam om aan de telefoon uit te leggen. Daarom dat Prodius er gekomen is, het betekent niets, is geen afkorting of verkorte lijfspreuk, maar het is wel een stuk eenvoudiger en daar deden we het voor.
Stiekem werd er al gewerkt, maar vanaf vandaag is het ook officieel, we zijn verhuisd naar Volpenswege 82 in Sleidinge (ten noorden van Gent). Samen met de verhuis zijn er ook 2 nieuwe telefoonnummers in gebruik genomen. Telefoneren doet U op 09 328 53 15 (werkdagen van 9 tot 18 u), faxen op 09 357 33 53. Alle oude mailadressen blijven nog een tijd in gebruik, maar we raden iedereen aan om op de nieuwe adressen over te gaan, vervang hiervoor @14theweb.be door @prodius.be.


Geen nieuws is goed nieuws 01/02/2006

Maar toch gaan we via korte nieuwsberichten proberen jullie op de hoogte te houden van wat er in onze firma allemaal gebeurt.

Real Time Web Analytics